A A+ A++

Lokale Kielce. Są takie restauracje, do których wracając, mam poczucie, że robię to zdecydowanie zbyt rzadko. Do takich lokali należy Żółty Słoń. To według mnie zdecydowanie kielecki top restauracyjny. Wychodzę stąd zawsze szczęśliwy, a endorfiny długo hulają po organizmie.

Ostatnio wybrałem się tam z żoną z okazji okrągłej 26. rocznicy ślubu. Na start dostaliśmy czekadełko w postaci pasty z fasoli. Pasta pastą (pyszna!), ale ten chleb do niej… Dobrą restaurację poznaje się m.in. po jakości serwowanego w niej pieczywa. A w Słoniu pieką fantastyczny chleb! Gdyby nie to, że przed nami był jeszcze dwudaniowy obiad i przystawki, pewnie poprosiłbym o cały bochenek i zjadł go bez dodatków.

Z przystawek wybraliśmy genialne, wędzone tofu w tempurze (31 zł) serwowane z sojowym miso, cykorią pieczoną w świeżych pomidorach i daktylami zawiniętymi w wegańską szynkę. Coś pysznego.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykuł“Żeby jak ja było uparte”. Czy rodzice mają realny wpływ na zachowanie dziecka?
Następny artykułPościg w Czechowicach-Dziedzicach. Uderzył w inny pojazd i uciekł pieszo