A A+ A++

Wyławianie szumowin z rosołu. Dawniej to był błąd

Rosół oczywiście gotujemy również z dodatkiem włoszczyzny – marchewki, pietruszki, selera i pora. Jak zauważa Natalia Wiszniewska, według legendy polskiej kuchni, Lucyny Ćwierczakiewiczowej, dawniej używało się również innych warzyw, takich jak kapusty włoskiej, kalafiora, fasoli czy kalarepy.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułFC Barcelona gra o finał. Xavi pokazał skład. Jest decyzja ws. Lewandowskiego
Następny artykułPolski klub złożył protest po meczu Ligi Mistrzów!