A A+ A++

Ta sałatka jest nie tylko smaczna, ale też bardzo sycąca. Przepis natomiast bardzo prosty.

Składniki:
6 solonych płatów śledziowych wymoczonych przez kilka godzin w wodzie lub mleku
1 puszka kukurydzy
1 puszka czerwonej fasoli
1 cebula
3 ogórki konserwowe
3 łyżki majonezu lub jogurtu greckiego
szczypta pieprzu

Śledzie kroimy w kostkę. Szatkujemy cebulę, dodajemy pokrojone ogórki konserwowe, fasolę i kukurydzę, a na koniec majonez lub jogurt. Delikatnie mieszamy i doprawiamy pieprzem. Układamy na półmisku i podajemy. Smacznego!

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułŁuków: Studniówkowy Bal uczniów I LO
Następny artykułGmina Czechowice-Dziedzice wznawia sprzedaż węgla