A A+ A++

Według danych PROM, programu, który określił skalę marnowania żywności w Polsce, rocznie marnujemy aż 5 mln ton jedzenia. Co ciekawe, gastronomia odpowiada raptem za 1 proc. marnowanej żywności w Polsce. Ponad połowa jedzenia, bo aż 60 proc., które trafia do śmieci, pochodzi z gospodarstw domowych, a więc to my sami mamy realny wpływ na to, jak wiele żywności jest marnotrawione. 

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułNowe autobusy pojawią się na ulicach Łukowa
Następny artykułRodzaje umów pracowniczych – co warto wiedzieć przed podpisaniem umowy?