A A+ A++

Owoce aronii zawierają najwięcej przeciwutleniaczy ze wszystkich znanych owoców. Mają w sobie także całe mnóstwo witamin: E, P, C, B2; antocyjanów, mikroelementów: kobaltu, miedzi, jodu oraz błonnika. Spożywanie wykonanych z nich nalewek, soków czy konfitur wpływa korzystnie na prawidłową pracę serca, reguluje ciśnienie krwi oraz neutralizuje szkodliwe działanie wolnych rodników. A więc aroniówka na zdrowe serce!

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykuł14 grudnia: Bystrzyckie Kolędowanie
Następny artykułŚmierć strażaka