A A+ A++

W niewielu krajach na świecie jada się tyle grzybów, co u nas. Lubimy nie tylko je zbierać, ale i wykorzystywać w kuchni różne gatunki. W prawdzie grzyby nie mają zbyt wielu wartości odżywczych, ale ich smakiem trudno pogardzić. Co ciekawe, zawierają ok. 90 proc. wody oraz nieco witamin z grupy B, cynku i miedzi. Ponadto, gatunki takie jak borowik, zawierają witaminę D, która wspiera naszą odporność. Warto zatem mieć grzyby w spiżarni, a można z nich przyrządzić naprawdę smaczne potrawy. I nie tylko!

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułLista must-have przed pojawieniem się kota w domu
Następny artykułSpokojny sen… pod ziemią? Dwa nietypowe noclegi w Polsce, idealne na jesienny wyjazd