A A+ A++

Dojrzałe pomidory malinowe (kilogram) kroimy na ćwiartki, marchewkę (2-3 sztuki) i czosnek (2 ząbki) na plastry, zaś cebulę siekamy. Wszystko umieszczamy w naczyniu żaroodpornym, polewamy mieszanką oliwy (3 łyżki) i miodu (łyżka), po czym pieczemy przez pół godziny w piekarniku nagrzanym do 220 st. Następnie przekładamy do garnka, zalewamy bulionem, mięsnym lub warzywnym (2 litry), blendujemy, zagotowujemy i gotujemy przez kilka minut na małym ogniu, pod koniec doprawiając sokiem wyciśniętym z połówki cytryny, kilkoma listkami świeżej bazylii, solą i pieprzem.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułS19 Miejsce Piastowe – Dukla. Kolejny etap
Następny artykułMyślenice. Zbliżają się Senioralia czyli trzy dni pełne różnorodnych atrakcji