A A+ A++

2-3 duże ziemniaki obieramy i gotujemy do miękkości, po czym, jeszcze ciepłe, dokładnie rozgniatamy z twarogiem, najlepiej tłustym (100 g). Pozostawiamy do ostygnięcia, po czym dodajemy mąkę pszenną (szklanka), cukier (1/3 szklanki) , cukier waniliowy (opakowanie) oraz masło (150 g). Wszystko wyrabiamy na gładką masę, a następnie rozwałkowujemy na grubość około 5 milimetrów. Szklanką wycinamy krążki, na każdy nakładamy porcję powideł śliwkowych, zlepiamy jak pierogi i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, przez około 25 minut.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułŚcinawa wyróżniona podczas ogólnopolskiego forum samorządowców
Następny artykułRuszyła zbiórka na zakup chusteczek nawilżanych dla pacjentów Oddziału Paliatywnego