Praca w Łodzi. Fabryka czekolady Barry Callebaut w Łodzi się powiększa. W październiku otwiera się tu nowa linia produkcyjna, trwają poszukiwania pracowników. Jakie firma stawia wymagania i co proponuje?
Nowa hala ma powierzchnię ponad 3 tys.m kw, a dzięki kolejnej linii produkcyjnej w Łodzi będzie produkowanych 26 tys. ton czekolady rocznie.
– W zeszłym roku nasze ciężarówki z czekoladą przejechały na terenie całej Europy ponad 4 460 273 km, co przekłada się na 111 okrążeń wokół kuli ziemskiej – mówią przedstawiciele fabryki. – Apetyt na czekoladę z roku na rok tylko rośnie. Nowa linia ma produkować białą czekoladę.
Zainstalowana została tu pompa ciepła, która wykorzystuje odzysk energii z procesu, a także zastosowano zautomatyzowane zarządzanie danymi.
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS