A A+ A++

ŻUREK PO STAROPOLSKU Z PRZYJACIÓŁMI to wspólny obiad, który odbędzie się w najbliższy piątek 30 września od 12:00 do 16:00 pod jaworznicką Płaszczką i przygotuje go kucharz Tobiasz Król, który jest szefem kuchni w restauracji Oblacka Przystań, a dodatkowy jest znajomym samego Modesta Amaro.

Żurku powinno starczyć dla wszystkich, ponieważ będzie go aż 80 litrów i zostanie przygotowany według staropolskiego przepisu, posługując się ideą zero waste. Do przygotowania zupy zostaną użyte produkty od Chefs Culinar, czyli dostawcy, który zaopatruje najlepsze restauracje w naszym kraju.

Ponadto podczas kosztowania zupy, będzie można porozmawiać na temat idei zero waste, a także będzie okazja do degustacji chipsów wykonanych z obierek. Wszyscy przybyli goście dowiedzą się również, jak można oszczędzać na jedzeniu oraz jak dokładnie funkcjonuje Jadłodzielnia. Dodatkowo będzie zbierane także jedzenie, które następnie trafi właśnie do Jadłodzielni.

Wstęp na wydarzenie jest wolny.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułJastrzębski Węgiel wygrał najważniejszy “mecz”. “Nieodpowiedzialne i naganne”
Następny artykułMiasto buduje brakujące 180 metrów ścieżki rowerowej