A A+ A++

Składniki:
4 czerwone papryki (można dodać 2 łyżeczki gotowej pasty paprykowej ze słoiczka)

1 szklanka sosu pomidorowego typu passata (zamiennie puszka pomidorów lub 3 świeże pomidory)

1 cebula

3 ząbki czosnku

1,5 l bulionu wołowo – drobiowego (lub warzywnego wg. uznania)

oliwa z oliwek

grzanki (najlepiej z weki lub bułki podsmażone z czosnkiem niedźwiedzim, bazylią i oregano i lekko posolone)

natka pietruszki

ser parmezan lub inny ser tarty

Gotujemy rosół wołowo – drobiowy z warzywami. Na patelni podsmażamy na oliwie posiekaną cebulę oraz czosnek i dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę. Dusimy, aż będzie miękka. Z ostudzonego bulionu wyjmujemy mięso i warzywa, zostawiając te, które lubimy. Dodajemy tam podsmażoną paprykę z cebulą oraz czosnkiem i miksujemy. Zupę przelewamy do miseczek, dodajemy przygotowane wcześniej grzanki i posypujemy startym parmezanem. Na koniec ozdabiamy natką pietruszki. Smacznego!

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykuł​UE: Grupa “oszczędnych” przedstawiła własny plan wsparcia gospodarki
Następny artykułPark Etnograficzny w Tokarni zaprasza na zwiedzanie