A A+ A++

ZDROWE, KARNAWAŁOWE WRAPY

SKŁADNIKI
5 tortilli
400 g piersi z kurczaka
1 duży ząbek czosnku
Szczypta oregano
Papryka wędzona
Sól, pieprz
Kilka suszonych pomidorów
5 łyżek kukurydzy konserwowej
¼ kapusty pekińskiej

SOS
5 łyżek majonezu
1 duży ząbek czosnku
Szczypta soli i pieprzu
Szczypta ziół prowansalskich
1 łyżeczka natki pietruszki

PRZYGOTOWANIE
Przygotowanie zaczynamy od sosu. W miseczce mieszamy majonez, dodajemy czosnek wyciśnięty przez praskę, posiekaną natkę pietruszki, dodajemy szczyptę soli, pieprzu oraz ziół prowansalskich. Całość mieszamy za pomocą łyżki. Pierś z kurczaka marynujemy w papryce wędzonej oraz oregano a także czosnku wyciśniętym przez praskę. Przyprawiamy solą i pieprzem. Następnie grillujemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza. Po upieczeniu pierś kroimy na małe kawałki i odkładamy do miseczki. Do osobnych miseczek dodajemy posiekane suszone pomidory oraz kapustę pekińską. Na placek tortilli rozsmarowujemy 1 lub 2 łyżeczki sosu czosnkowo – ziołowego, rozkładamy zgrillowanego kurczaka, łyżeczkę suszonych pomidorów, łyżeczkę kukurydzy i dodajemy 3 łyżeczki poszatkowanej kapusty. Zwijamy tortillę w rulon, zawijamy dość ciasno w folię spożywczą lub w folię aluminiową i wkładamy do lodówki na minimum 2 godziny. Następnie wyciągamy tortillę i kroimy na połowę po skosie.

Autor zdjęć i przepisów: Dwór Korona Karkonoszy

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykuł​Węgry: Znamy termin wyborów. Odbędą się razem z referendum o “ochronie dzieci”
Następny artykułSkurkiewicz: Nie komentujemy informacji z rosyjskich portali