A A+ A++

25 sierpnia obchodzony jest Dzień Polskiej Żywności. Święto zostało ustanowione z inicjatywy Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie” w 2013 r. – Zapach i smak polskiego pomidora, ogórka, bez sztucznych nawozów, to jest to!, mówią jaworzanie, i nie tylko. 

Pod koniec sierpnia rolnicy kończą żniwa i obchodzą dożynki, a sklepowe półki i stragany uginają się od świeżych, polskich warzyw i owoców. Stąd pomysł na obchodzone w tym terminie święto, które ma na celu przypomnienie, jak ciekawa i bogata jest oferta producentów polskiej żywności, a także wspieranie lokalnych producentów artykułów rolno-spożywczych.

Reklama

Reklama

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułFlis Wisłą „Łączymy Polskę” w Toruniu
Następny artykułCzy warto robić drzemki w ciągu dnia? Jest odpowiedź naukowców