A A+ A++

Krotoszyńska Biblioteka Publiczna im. Arkadego Fiedlera organizuje bardzo często spotkania z kucharzami z krotoszyńskich restauracji, podczas takich spotkań uczestnicy mogą obejrzeć książki o tematyce kulinarnej, które znajdują się w księgozbiorze Oddziału dla Dzieci i Młodzieży.

Bardzo często podczas zajęć edukacyjnych z książką spotykaliśmy się z kucharzami z  restauracji  krotoszyńskich, którzy prowadzili warsztaty kulinarne oraz opowiadali  i pokazywali  uczestnikom jak przygotować i dekorować sałatki. Zajęcia były opracowane tak by uczestnicy zdobyli niezbędną wiedzę i doświadczenie, a przy tym świetnie się bawili. Pod uważnym okiem ekspertów nabrali doświadczenia i pewności siebie, poznali zdrowe nawyki żywieniowe. Dzieci mogły wcielić się w rolę kucharza i wykonać sałatki samodzielnie. Kucharze cały czas doradzali,  pokazywali, chętnie dzielili się swoją wiedzą i doświadczeniem. Warsztaty kulinarne to również świetna szansa do poznania nowych smaków. Spotkania są okazją do przyjemnego spędzenia wolnego czasu, a co więcej – zdobycia nowych umiejętności kulinarnych. Na zakończenie zajęć każda osoba prezentuje swoje kulinarne dzieła, które są oceniane pod kątem smakowym i wizualnym.

Tekst: Marlena Nabzdyk

 

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułStanisław Karczewski: Rezygnuję dziś z funkcji wicemarszałka Senatu
Następny artykułKolejne wsparcie samorządu Mazowsza dla subregionu radomskiego