Blat bezowy z migdałami możemy przygotować na końcu, jak również dzień wcześniej, z racji tego, że wymaga on stosunkowo długiego suszenia. Wykonujemy go zgodnie z przepisem na bezę, ubijając białka z solą, następnie sukcesywnie dodając cukier i miksując. Na końcu wsypujemy mąkę ziemniaczaną i miksujemy po raz ostatni, przez około pół minuty. Do gotowej, ułożonej na blaszce bezy dodajemy migdały i pieczemy w temperaturze 120 przez około 70 minut. Następnie pozostawiamy bezę do wysuszenia – jeśli posiadamy nowoczesny piekarnik parowy, możemy włączyć specjalny program z niską temperaturą, używany także do wyrastania ciasta.
Zobacz również: Letnie śniadanie – 3 zdrowe przepisy
Oryginalne źródło: ZOBACZ
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS