Posmakują każdemu. Są sycące, pożywne i bardzo zdrowe!
Czosnek i cebulę obierz. Cukinie umyj, osusz, zetrzyj na grube wiórki. Odciśnij. Im więcej soku odciśniesz, tym lepiej! Przełóż do miseczki. Kaszę jaglaną zalej w garnku 1 szkl. wody i ugotuj do miękkości (ok. 15 minut). Do malaksera włóż fasolę, czosnek i cebulę. Dodaj olej, sos sojowy oraz przyprawy (do smaku). Zmiksuj na gładko. Do miseczki z cukinią przełóż pastę z fasoli i kaszę jaglaną. W młynku zmiel słonecznik i płatki owsiane. Domieszaj je do masy na kotlety. Przypraw solą i pieprzem. Odłóż na 15 minut, by masa zgęstniała (płatki i słonecznik wchłoną wodę). Piekarnik rozgrzej do 200°C. Z masy formuj zwilżonymi dłońmi płaskie steki. Ułóż je na blasze wyłożonej pergaminem. Piecz je przez 35 minut. Pod koniec pieczenia przełóż łopatką na drugą stronę. Gdy steki będą zarumienione i chrupiące z zewn … czytaj dalej
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS