A A+ A++

Czas na molekularne rewolucje 3+! W  feryjnym laboratorium Experymentu znaleźliśmy sposób, by połączyć naukę z gotowaniem! W efekcie powstały warsztaty pełne barwnych i zaskakujących eksperymentów! Podczas ferii zimowych zapraszamy Was m.in. do stworzenia naturalnych barwników, dzięki którym nadacie molekularnym daniom niezwykłych kolorów. Dajcie się zaskoczyć!

Warsztaty dla rodzin z dziećmi powyżej 3 lat będą odbywać się o 10:00, 12:00 i 14:00 przez całe ogólnopolskie ferie zimowe – najpierw w weekendy, a od 15 lutego do 2 marca codziennie. Zapraszamy do Experymentu na rodzinne, molekularne eksperymentowanie!

Podczas feryjnych warsztatów molekularnych m.in.

  • stworzycie kawior reagujący na warunki otoczenia;
  • wykonacie koktajl przypominający lawę;
  • przeprowadzicie doświadczenia z ciekłym azotem;
  • sprawdzicie, czy istnieją dania, które świecą w ciemności.

wiek 3+
termin 18-19.01, 25-26.01, 8-9.02 i 15.02-2.03.2025 | godz. 10:00, 12:00 i 14:00
czas trwania ok. 45 minut
bilety 20 zł za osobę wstęp na warsztaty | 35 zł za osobę wstęp na warsztaty i wystawy CNE

Pianka z herbaty, bulgoczący koktajl, żelowy makaron i ciekły azot – na ferie zimowe 2025 szykujemy dla Was efektowne spotkanie z kuchnią molekularną! Ten rodzaj przygotowywania potraw jest niezwykłym połączeniem kulinariów oraz nauki, a to oznacza, że podczas warsztatów będziemy wpływać na wszystkie Wasze zmysły – nie tylko na smak! Eksperymentujcie razem z nami – ruszamy już 18 stycznia!

Warsztaty dla rodzin z dziećmi powyżej 6 lat będą odbywać się o 11:00, 13:00 i 15:00 przez całe ogólnopolskie ferie zimowe – najpierw w wekeendy, a od 15 lutego do 2 marca codziennie. Zapraszamy na rodzinne, molekularne eksperymentowanie!

w naszym kulinarno-chemicznych laboratorium m.in.

  •  przyrządzicie szpinakowe ravioli z alginianu sodu
  • sprawdzicie, jak tworzy się herbacianą piankę przy użyciu lecytyny sojowej
  • przygotujecie bulgoczący koktajl z suchym lodem
  • sporządzicie własne lody dzięki ciekłemu azotowi

wiek 6+
termin 18-19.01, 25-26.01, 08-09.02 i 15.02-02.03.2025 | godz. 11:00, 13:00 i 15:00
czas trwania ok. 60 minut
bilety 20 zł za osobę wstęp na warsztaty | 35 zł za osobę wstęp na warsztaty i wystawy CNE

 
Finansowane ze środków Unii Europejskiej w ramach programu Horyzont Europa, w związku z realizacją projektu „Interaktywna wystawa FOOD 2030”.




Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułUbezpieczyciele zaniżają odszkodowania powodzianom? Minister Kierwiński wezwał na pomoc UOKiK
Następny artykułBanaś: Ponad 30 mln zł wydano na zakup systemu Pegasus