A A+ A++

17 września w Muzeum Borów Tucholskich odbędą się warsztaty robienia masła i kiszenia kapusty w ramach obchodzonych w tym roku Europejskich Dni Dziedzictwa pod hasłem „Smaki Dziedzictwa”. Od godziny 16.00 warsztaty z wyrabiania masła, a o 17.00 z kiszenia kapusty, czyli swojskich i zdrowych czynności wykonywanych w przeszłości w niejednej borowiackiej kuchni. Czas spędzony w muzeum ludowymi przyśpiewkami umilą Bysławskie Frantówki. Dla uczestników warsztatów przewidziano poczęstunek. Serdecznie zapraszamy.

Komentarze

comments

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułLiga Mistrzów. Dynamo Kijów – SL Benfica. 0-0. Skrót meczu (POLSAT SPORT) Wideo
Następny artykułPolicja Ostrołęka: Kradzież z cmentarza – masz informację na ten temat – powiadom o tym policję