A A+ A++

Jak mówi Mariusz Gąszczołowski, na wielkopolską kuchnię bardzo wpływała kuchnia niemiecka.

Zwiedzający dowiedzą się m.in., czym różni się miód produkowany masowo, od tego, który produkowany jest na małą skalę i, jak rozpoznawać, czy produkt, który widzimy w sklepie na pewno dobrze służy naszemu zdrowiu. Podczas spotkania z widzami, muzeum stanie się propagatorem ekologicznej, tradycyjnej i zdrowej żywności. Bez polepszaczy i wszystkich szkodliwych dodatków

– zapowiada Mariusz Gąszczołowski.

Początek wydarzenia o godzinie 11:00. Potrawy przygotują koła gospodyń wiejskich. Specjaliści doradzą m.in. jakich ziół używać w kuchni. Będą też konkursy kulinarne dla dzieci i dorosłych. Z kolei pszczelarze opowiedzą o roli, jaką odgrywają pszczoły.

Muzeum w Szreniawie zachęca do nowej formy kupowania biletów. Teraz nie trzeba już stać w długiej kolejce do kasy. Można to zrobić przez aplikację tobilet.pl.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułAbp Gądecki w rozmowie z Radiem Poznań: “Zaszczepiłem się dwa razy Pfizerem”
Następny artykułGeralt z Rivii miał nie być głównym bohaterem serii Wiedźmin od CDPR