[artykuł sponsorowany] Poza jesiennym menu i daniami z dziczyzny, które polecaliśmy Wam ostatnio, w najbliższy weekend w Prowincji zakróluje gęsina.
REKLAMA


Stali bywalcy wiedzą, że co roku w długi listopadowy weekend warto pojawić się w Prowincji i oddać ucztowaniu w myśl powiedzenia „Na św. Marcina najlepsza gęsina”. Świętujcie zatem kulinarnie w ten weekend w Prowincji, zespół kuchni będzie Was rozpieszczał wyjątkowymi daniami.
REKLAMA

Nie omijajcie przystawki, pate z gęsich wątróbek z rewelacyjnym chlebem pieczonym na miejscu, konserwowym ogórkiem i musem ze śliwek, to świetny start ucztowania.
Szef kuchni zaprasza na dania główne:
- Udo z gęsi confit podane z sosem demi glace ze śliwką, burakami i duszonym jabłkiem. Danie dopełnią gnocchi cacio e pepe.
- Pierś z gęsi sous vide z puree ziemniaczano selerowym, karmelizowaną gruszką i gorącą wiśnią.
- Pierogi z gęsiną z żurawiną i karmelizowaną cebulą.
Kuszące dania, niesamowite wnętrza restauracji – dobry wybór na nadchodzący weekend.
Nic też nie stoi na przeszkodzie byście zabawili w Dworze Zbożenna dłużej, wypoczęli i zjedli pyszne śniadanie bez pospiechu.
Miłego weekendu w Prowincji i w Dworze Zbożenna
Na ten świąteczny weekend szczególnie rekomendujemy rezerwację stolika
Dwór Zbożenna i Restauracja Prowincja
Zbożenna 194
tel. 603 120 322
tel. 48 675 29 78
Artykuł sponsorowany
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Pozytywnie
Neutralnie
Negatywnie
Lubię to!
Super
Ekscytujący
Ciekawy
Smieszny
Smutny
Wściekły
Przerażony
Szokujący
Wzruszający
Rozczarowany
Zaskoczony
Prawda
Manipulacja
Fake news

Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS