A A+ A++

[artykuł sponsorowany] Poza jesiennym menu i daniami z dziczyzny, które polecaliśmy Wam ostatnio, w najbliższy weekend w Prowincji zakróluje gęsina.

REKLAMA

Stali bywalcy wiedzą, że co roku w długi listopadowy weekend warto pojawić się w Prowincji i oddać ucztowaniu w myśl powiedzenia „Na św. Marcina najlepsza gęsina”. Świętujcie zatem kulinarnie w ten weekend w Prowincji, zespół kuchni będzie Was rozpieszczał wyjątkowymi daniami.

REKLAMA

Nie omijajcie przystawki, pate z gęsich wątróbek z rewelacyjnym chlebem pieczonym na miejscu, konserwowym ogórkiem i musem ze śliwek, to świetny start ucztowania.

Szef kuchni zaprasza na dania główne:

  • Udo z gęsi confit podane z sosem demi glace ze śliwką, burakami i duszonym jabłkiem. Danie dopełnią gnocchi cacio e pepe.
  • Pierś z gęsi sous vide z puree ziemniaczano selerowym, karmelizowaną gruszką i gorącą wiśnią.
  • Pierogi z gęsiną z żurawiną i karmelizowaną cebulą.

Kuszące dania, niesamowite wnętrza restauracji – dobry wybór na nadchodzący weekend.

Nic też nie stoi na przeszkodzie byście zabawili w Dworze Zbożenna dłużej, wypoczęli i zjedli pyszne śniadanie bez pospiechu.

Miłego weekendu w Prowincji i w Dworze Zbożenna

Na ten świąteczny weekend szczególnie rekomendujemy rezerwację stolika

Dwór Zbożenna i Restauracja Prowincja
Zbożenna 194
tel. 603 120 322
tel. 48 675 29 78

Artykuł sponsorowany

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułPetycja w sprawie miejskiego autobusu w Lubartowie
Następny artykułRada Polityki Pieniężnej obniżyła stopy procentowe. To już druga jesienna ćwiartka