A A+ A++
fot. arch. ITVM

Przed nami pierwszy jubileusz szczytnej inicjatywy, która na stałe zagościła w kalendarium wydarzeń Mysłowic. Bal na rzecz hospicjum Cordis organizowany rokrocznie w pięknych, industrialnych przestrzeniach Szybu Bończyk to już tradycja. Początek nowego roku jest czasem głębokich postanowień oraz szukania okazji, by móc dać coś od siebie światu i ludziom – taką okazją może być właśnie 5. Bal Charytatywny w Szybie Bończyk.

Warto dodać, że to niezmiennie jedyna okazja, by w okresie karnawału odwiedzić mury Szybu Bończyk, zasmakować w wykwintnych daniach tutejszych szefów kuchni i wziąć udział w licznych zaplanowanych w programie atrakcjach. Bal to wspaniała zabawa, przepełniona emocjonującymi atrakcjami, oraz nie mniej emocjonujące licytacje unikatowych fantów. Jak dotąd, podczas poprzednich edycji, udało się wesprzeć hospicjum Cordis kwotą ponad 100 tys. zł.

Hospicjum Cordis już od ponad 30 lat otacza opieką dzieci i dorosłych cierpiących na chorobę nowotworową i inne schorzenia. Placówka świadczy bezpłatną opiekę specjalistyczną m.in. w zakresie opieki lekarskiej, pielęgnacji, wsparcia psychologicznego i rehabilitacji. To instytucja, którą warto wspierać i to też od lat czynią właściciele marki Szyb Bończyk.

Podczas balu bawić nas będzie Kuba Kurzela oraz wyjątkowy Duet Art.Silesia – Aneta i Łukasz. Nie zabraknie niespodzianek artystycznych, które rokrocznie niesamowicie miło zaskakują uczestników balu – jak dotąd Szyb Bończyk gościł już m.in. Piotra Kupichę, Annę Marię Głuc, Conrada Yaneza czy niesamowite dziewczyny z Need For Strings.

Tym razem bal ma także motyw przewodni. Uczestnicy będą wspominać szalone lata 20. XX wieku, świętując wolność i niepodległość. Z tej okazji mile widziane są akcenty stroju nawiązujące do epoki XX-lecia międzywojennego.

Koszt udziału to 250 zł za osobę, z czego 150 zł to wsparcie dla hospicjum. W cenie: aperitif, przystawka, 3 ciepłe kolacje, deser, zimna płyta, bufet kawowo-herbaciany bez limitu, napoje zimne gazowane i niegazowane 1 l/os. Alkohol możliwy do zakupu w specjalnych promocyjnych cenach.

Rezerwacja miejsc i szczegółowe informacje są dostępne pod numerem telefonu 519 116 713 lub mailowo: [email protected].

Informacja prasowa

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułNowy pojazd dla OSP Kotuń
Następny artykułObciążenia rosną, ale wsparcia brak