A A+ A++

Veolia Wschód operatorem sieci ciepłowniczej w Leżajsku

26.11.2020r. 18:30


W dniu 25 listopada br. w Leżajsku została podpisana 10-letnia umowa dzierżawy sieci ciepłowniczej pomiędzy Miejskim Zakładem Komunalnym w Leżajsku a Veolią Wschód. Od 1 grudnia br operatorem systemu ciepłowniczego będzie Veolia Wschód, która w Leżajsku jest obecna od 2017 r., kiedy stała się właścicielem głównego źródła ciepła dla miasta i jego strefy przemysłowej. Projekt ten wpisuje się w realizowaną przez Veolię term ideę eco – city,


“Jestem przekonany, że połączenie źródła ciepła i dystrybucji przyczyni się do utrzymania cen ciepła na poziomie satysfakcjonującym mieszkańców Leżajska a rozwój systemu ciepłowniczego będzie miał pozytywny na środowisko poprawiając jakość powietrza w mieście.” – mówi Janusz Lewicki – prezes Veolii Wschód, spółki z grupy Veolia term.

Veolia term, poprzez swoje spółki zależne, jest dostawcą ciepła systemowego dla klientów 41 małych i średnich miast w Polsce. Realizując założenia polityki zrównoważonego rozwoju grupy Veolia, tworzy i wdraża rozwiązania efektywne energetycznie i optymalne dla środowiska i społeczności lokalnych. Veolia term jest częścią grupy Veolia w Polsce od 2008 r. Grupę Veolia term tworzy 6 spółek: Veolia Północ, Veolia Szczytno, Veolia Wschód, Veolia Południe, Veolia Zachód oraz Veolia term.

Jest właścicielem ponad 30 miejskich systemów ciepłowniczych oraz 3 elektrociepłowni. Dostarcza efektywne rozwiązania energetyczne w budynkach użyteczności publicznej, wspólnot i spółdzielni mieszkaniowych, w obiektach przemysłowych, biurowcach, centrach handlowych a także dla klientów indywidualnych.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułZOTAC RTX 3070 Twin Edge OC White Edition – małe, białe Ampere
Następny artykułPrzetwory z pigwy – pomysły i przepisy