A A+ A++
Główny Inspektorat Sanitarny ostrzega przed spożywaniem jaj dostępnych w sieci sklepów Biedronka.

Jak czytamy w komunikacie:

Na podstawie badań przeprowadzonych przez Państwową Inspekcję Sanitarną stwierdzono obecność pałeczek Salmonella Enteritidis na powierzchni skorupek oraz w treści jaj określonych poniżej.

Spożycie produktu bez właściwej obróbki termicznej lub możliwe przeniesienie bakterii z jaj na inne powierzchnie, może prowadzić do zakażenia człowieka i wystąpienia salmonellozy.

GIS informuje, że chodzi o:

  • Jaja świeże L Moja Kurka,
  • z terminem trwałości: 17.09.2021
  • Numer partii: 17/09/2021 PSK 98
  • Kod na skorupkach jaj: 3PL30211306

Producentem jaj jest Specjalistyczne Gospodarstwo Rolne Dariusza Augustyniaka (ul. Wiejska 55, 62-060 Stęszew Będlewo, Zakład Pakowania Jaj Zaparcin PL30215904WE), a dystrybutorem firma Jeronimo Martins Polska S.A., który jest właścicielem sieci Biedronka.

Producent prosi osoby, które zakupiły produkt “o jego wyrzucenie lub zwrócenie do najbliższego sklepu, w którym produkt został zakupiony. Produkty nie należy spożywać

Poniżej pełny komunikat, udostępniony przez sieć sklepów Biedronka:

Źródło: Główny Inspektorat Sanitarny / biedronka.pl

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułZderzenie czołowe na krajowej 35-tce
Następny artykułRemont Starego Rynku zacznie się już na początku listopada. I potrwa aż do października 2023 r.