A A+ A++

Uczniowie, przyszli cukiernicy, dzielą się swoim przepisem na wielkanocne pyszności.

Uczniowie Branżowej Szkoły I stopnia w zawodzie cukiernik, w Specjalnym Ośrodku Szkolno-Wychowawczym dla Dzieci i Młodzieży Niepełnosprawnej w Dąbrowie Górniczej, na praktykach zawodowych w pracowni cukierniczej, tworzą smakowite i efektowne słodkości.

Nauka tu trwa 3 lata, uczniowie przygotowują się do egzaminu zawodowego, po którym otrzymują Certyfikat Kwalifikacji Zawodowej. Zdają egzamin taki sam jak ich pełnosprawni rówieśnicy. Obecnie przygotowują się do Świąt Wielkanocnych. Świąteczne baby, babeczki, mazurki i serniki zagościły na dobre w ich pracowniach.

Uczniowie ze swoimi świątecznymi wypiekami

Zapewne w normalnych warunkach, bez pandemii, spotkalibyśmy się z uczniami SOSW na degustacji, gdyż zawsze przed świętami organizowane były takie spotkania dla pracowników ośrodka i społeczności lokalnej. Ponieważ teraz to niemożliwe, to uczniowie dzielą się swoim sprawdzonym przepisem na mazurek.

ZG

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułPolicja Gorzów Wielkopolski: Ważne informacje dla kierowców. Przebudowa skrzyżowania Chrobrego-Wybickiego-Jagiełły. Policjanci będą pomagać zmotoryzowanym
Następny artykułWielopak Weekendowy CMXXII – 100% w teście, który szczęścia nie daje