A A+ A++

Temperatura ciała wynosi około 36 stopni C, dlatego dla prawidłowego funkcjonowania organizmu i trawienia należy pić wodę o podobnej temperaturze. Latem chętniej jednak sięgamy po zimną wodę prosto z lodówki. Jak się okazuje, nie jest to dobre rozwiązanie. Kiedy pijemy zimną wodę, nasz organizm musi zużywać znacznie więcej energii, aby podnieść temperaturę wody, pozostawiając nam mniej energii na funkcje życiowe i umysłowe – wyjaśnia Sahara Rose, autorka książek kulinarnych i propagatorka ajurwedy.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułParaolimpijczycy w USA mają swoje muzeum. Wygląda obłędnie
Następny artykułWodne Camino