A A+ A++

Przygotowanie tej przekąski nie zajmuje wiele czasu. Paszteciki z mięsem i kapustą znakomicie komponują się z barszczem czerwonym.

Wiesz coś więcej na ten temat? Napisz do nas

Składniki:

  • ok. 350 g gotowanego mięsa (z rosołu)
  • szklanka kapusty kiszonej
  • 1 cebula
  • pieprz i sól do smaku
  • 1 płat ciasta francuskiego XL
  • 1 jajko do posmarowania pasztecików
  • sezam lub kminek do posypania

Przygotowanie:
Kapustę wkładamy do małego garnka i zalewamy wodą (do jej wysokości), gotujemy do miękkości (można dodać liść laurowy i suszonego grzybka). Cedzimy i odstawiamy do przestudzenia.
Cebulę kroimy i podsmażamy.
Do misy wkładamy przestudzoną kapustę, zmiksowane mięso i podsmażoną cebulę. Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Próbujemy i doprawiamy (można dodać też trochę gałki muszkatołowej). Rozwijamy płat ciasta. Kroimy go na prostokąty. Na środek każdego nakładamy farsz. Zwijamy w rulon. Paszteciki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Każdy pasztecik smarujemy rozbełtanym jajkiem i posypujemy sezamem bądź kminkiem Pieczemy w nagrzanym do 200 stopni piekarniku (grzanie góra-dół) do zarumienienia (20-25 minut).

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułKulturalne rozmowy o współczesnym świecie
Następny artykułDzień z życia terytorialsa