Wszystkie szpitale w Opolu przystąpiły do pilotażowego programu NFZ i otrzymują dodatkowe 25 zł dziennie na posiłki dla pacjenta. W zamian zobowiązały się m.in. do codziennego wrzucania do internetu zdjęć tego, co serwują na śniadanie, obiad lub kolację. – Dobrze odżywiony pacjent szybciej wraca do zdrowia – komentuje NFZ.
W poniedziałek w Klinicznym Centrum Ginekologii, Położnictwa i Neonatologii w Opolu na obiad (dieta podstawowa) serwowano barszcz czerwony z ziemniakami, makaron z serem i masłem, mus truskawkowy i kompot.
W Szpitalu Wojewódzkim w Opolu była zupa z fasolki szparagowej na wywarze mięsnym, kotlet schabowy smażony, ziemniaki z koperkiem, mizeria i kompot, natomiast w USK: żurek z ziemniakami, kopytka (8 szt.), sos pieczarkowy, buraki z cebulą i kompot. Z kolei w SP ZOZ MSWiA przy ul. Krakowskiej podawano zupę pomidorową z ryżem, makaron z twarogiem, kompot owocowy z herbatą bez cukru i jabłka prażone.
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS