A A+ A++

Tak naprawdę wiele zależy od Waszych upodobań kulinarnych. Niektórzy lubią szaszłyki z mięsem, inni wolą z warzywami. Sporo zależy od Waszej inwencji twórczej.

Składniki:
0,5 kg piersi z kurczaka
papryka czerwona
papryka żółta
pieczarki
cebula
można dodać także cukinię, wędzony boczek i inne wybrane składniki
marynata (250 ml oleju lub oliwy z oliwek, czosnek, zioła prowansalskie, sól, pieprz, papryka mielona słodka (lub ostra – wg uznania), rozmaryn. Wszystko dokładnie mieszamy)

Pokrojone w większą kostkę mięso wkładamy do miski z marynatą i zostawiamy na kilka godzin.
Kroimy warzywa na mniejsze części.

Wyjmujemy mięso i nadziewamy szaszłyki na zmianę mięsem i warzywami. Resztą sosu polewamy szaszłyki. Grillujemy na tacce powoli, co jakiś czas obracając i polewając sosem. Do szaszłyków świetnie sprawdzają się rozmaite sosy, np. czosnkowy, majonezowy czy ostry, słodko – kwaśny. Smacznego!

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułPoszukiwany listem gończym w rękach policji!
Następny artykułDRUHOWIE Z FRANCISZKOWA Z NOWĄ REMIZĄ, WOZEM I SZTANDAREM