A A+ A++

Prawdziwa szakszuka powinna mieć w sobie odrobinę egzotycznych przypraw, które nadają jej orientalnego smaku. Danie to jest sycące i bardzo aromatyczne. Pochodzi z Tunezji, ale dużą popularność zyskała również w innych krajach północnej Afryki i w Izraelu. Do jego przygotowania możesz użyć całych pomidorów, bądź tych gotowych z puszki. Jeśli używasz całych pomidorów, pamiętaj aby je sparzyć i obrać ze skórki.

Szakszuka. Zaczynamy od cebuli/ fot.Radio Jura

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułPlusLiga: Outsider tabeli nie zamierza mówić ostatniego słowa
Następny artykułRozczarowanie głosowaniem Sejmu ws. wolnej Wigilii