Sokólski rynek nie wszedł jeszcze w świąteczny rytm. Dziś kolejki klientów ustawiały się po warzywa, owoce oraz suche pieczywo w workach dla zwierząt gospodarskich.
Główkę swojskiego czosnku można było kupić za 1,50 zł. Były też grzyby marynowane („w sam raz na święta”). Słoiczek rydzów kosztował 20 zł. Można się było targować. Miłośnicy kiszonej kapusty mogli kupić świeże i poszatkowane warzywo wprost z samochodu. Do zestawu dodawano pociętą marchewkę.
Za kilogram pomidorów trzeba było zapłacić od 2,50 do 5,90 zł, w zależności od gatunku. Ser swojski oferowano po 20 zł.
Sprzedawcy pytani o ruch na rynku mówili, że jest on co najwyżej średni. – Jak w całym tym roku – powiedziała nam właścicielka jednego ze stoisk.
(pb)
View the discussion thread.
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS