A A+ A++

Sokólski rynek nie wszedł jeszcze w świąteczny rytm. Dziś kolejki klientów ustawiały się po warzywa, owoce oraz suche pieczywo w workach dla zwierząt gospodarskich.

Główkę swojskiego czosnku można było kupić za 1,50 zł. Były też grzyby marynowane („w sam raz na święta”). Słoiczek rydzów kosztował 20 zł. Można się było targować. Miłośnicy kiszonej kapusty mogli kupić świeże i poszatkowane warzywo wprost z samochodu. Do zestawu dodawano pociętą marchewkę.

Za kilogram pomidorów trzeba było zapłacić od 2,50 do 5,90 zł, w zależności od gatunku. Ser swojski oferowano po 20 zł.

Sprzedawcy pytani o ruch na rynku mówili, że jest on co najwyżej średni. – Jak w całym tym roku – powiedziała nam właścicielka jednego ze stoisk.

(pb)

View the discussion thread.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułStarosta nagrodził nauczycieli i dyrektorów. Zobacz, kto został doceniony? LISTA
Następny artykułBohaterka ślubnego programu ma pretensje do produkcji