A A+ A++

Po świętach zwykle pozostają zapasy jedzenia. Zamiast je wyrzucać, można wykorzystać do przygotowania smacznych dań. Sprawdź, co zrobić z resztkami, które wciąż zalegają w lodówce.

Zwykle na święta przygotowujemy więcej jedzenia, niż potem zjadamy

Wiesz coś więcej na ten temat? Napisz do nas

Jak wykorzystać resztki jedzenia:

  • gotowane ziemniaki – na kopytka lub kluski śląskie,
  • warzywa z rosołu – do sałatki warzywnej, kotletów z gotowanych warzyw, farszu do krokietów,
  • białka – na bezy lub biszkopt,
  • chleb – na grzanki do zupy, tosty francuskie – maczane w mleku i jajku,
  • bułka – po wysuszeniu można ją zetrzeć na bułkę tartą,
  • gotowane czy pieczone mięso – do farszu do krokietów czy pasztecików,
  • wędliny i kiełbasy – do zrobienia pizzy, zapiekanki, tarty, omletu lub bigo-su.
  • resztki świeżych warzyw – na fritattę, do zupy jarzynowej, na zapiekankę z makaronem lub ryżem
Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułMonika Luft była gwiazdą TVP. Teraz pracuje dla ministerstwa
Następny artykuł„Zawsze szukam w życiu pozytywów”. Joanna Przetakiewicz o biznesie na kwarantannie