Wczoraj, 22 grudnia (18:50)
Dyskusja dotycząca spożywania alkoholu podczas wigilii trwa od lat. Osoby, które zdecydują się postawić go na świątecznym stole, mogą przygotować na tę okazję coś wyjątkowego. Warto wziąć pod uwagę przepis na staropolską nalewkę „Ratafia naprędce”, który pochodzi z książki Lucyny Ćwierczakiewiczowej.
Ratafia, którą nazywa się również sezonówką, to pochodząca jeszcze z czasów staropolskich nalewka. Przygotowuje się ją na bazie sezonowych owoców. Dzięki temu wyróżnia się wyjątkowym smakiem i aromatem.
Tak naprawdę istnieje wiele rodzajów tej nalewki, a ten najpopularniejszy opiera się na układaniu owoców zgodnie z ich dojrzewaniem … czytaj dalej
Oryginalne źródło: ZOBACZ
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS