A A+ A++

Dyskusja dotycząca spożywania alkoholu podczas wigilii trwa od lat. Osoby, które zdecydują się postawić go na świątecznym stole, mogą przygotować na tę okazję coś wyjątkowego. Warto wziąć pod uwagę przepis na staropolską nalewkę „Ratafia naprędce”, który pochodzi z książki Lucyny Ćwierczakiewiczowej.

Co to jest ratafia?

Ratafia, którą nazywa się również sezonówką, to pochodząca jeszcze z czasów staropolskich nalewka. Przygotowuje się ją na bazie sezonowych owoców. Dzięki temu wyróżnia się wyjątkowym smakiem i aromatem. 

Tak naprawdę istnieje wiele rodzajów tej nalewki, a ten najpopularniejszy opiera się na układaniu owoców zgodnie z ich dojrzewaniem … czytaj dalej

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułPL: BBTS wreszcie punktuje, ale to Skra ze zwycięstwem
Następny artykułZarzuty dla oprawcy ryb