A A+ A++

Składniki:

naleśniki (2 szklanki mleka, 1 szklanka wody mineralnej niegazowanej, 2 jajka, 2 szklanki mąki, 4 łyżki oleju, szczypta soli). Rozlewamy trochę ciasta na rozgrzanej patelni posmarowanej olejem i smażymy aż się zarumieni z obydwu stron.

szynka w plasterkach

ser żółty w plasterkach

pieczarki

cebula

majonez

keczup

Cebulę podsmażamy na patelni, dodajemy pieczarki oraz odrobinę soli z pieprzem i dusimy.

Naleśnik smarujemy cienko majonezem i keczupem. Na jego połowie rozkładamy plasterki szynk, nakładamy farsz z pieczarek i cebuli, na koniec nakrywając plasterkami sera. Zawijamy w trójkąt. Podsmażamy na patelni, uważając, żeby naleśnik za bardzo się nie przypalił. Danie jest gotowe, gdy farsz jest rozgrzany, a ser roztopiony.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułMetraco Zagłębie Lubin liderem!
Następny artykułTakiego odkrycia srebra i miedzi nie było od 40 lat