A A+ A++

Przecier przekładamy do słoika, zamykamy i umieszczamy w chłodnym, ciemnym miejscu, na 3-5 dni, codziennie mieszając zawartość. Masa powinna bulgotać i fermentować. Następnie znów ją blendujemy, dolewając ocet, spirytusowy lub ryżowy (pół szklanki). Przekładamy do rondelka, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy na małym ogniu, często mieszając, aż do uzyskania optymalnej gęstości (5-10 minut). Przecieramy przez sitko, a po ostygnięciu przelewamy do słoiczka lub butelki. Sos sriracha przechowujemy w lodówce.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułNoc basenowa w Latoszynie
Następny artykułTurcja opuści NATO i stworzy nowy sojusz?