A A+ A++

Pomysł na niedzielny obiad – roladki z indyka w odsłonie ze szpinakiem i serem. Kto nie przepada za smażonym i panierowanym mięsem, może zrezygnować z panierki, a roladki podać z sosem np. pomidorowym.

SKŁADNIKI:
• szpinak mrożony (ok.200-250 g)
• 2 ząbki czosnku
• 100 g masła
• 100 g sera żółtego (opcjonalnie – ser brie)
• 1 jajko
• bułka tarta do panierowania
• olej do smażenia
• sól
• pieprz
• gałka muszkatołowa

WYKONANIE:
Mięso myjemy, delikatnie rozbijamy. Oprószamy solą i pieprzem. Dodajemy gałkę muszkatołową. Szpinak odmrażamy i odciskamy. Na 2 łyżkach masła podsmażamy szpinak, dodajemy posiekany czosnek, doprawiamy do smaku. Na plastrach mięsa układamy szpinak i ser,  zwijamy. Panierujemy w jajku i bułce tartej, a potem smażymy na złoty kolor. Przekładamy do rękawa i dodajemy masło. Roladki pieczemy 30 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułMiss Polski, pokaz graffiti, za konsoletą DJ Gonzo, atrakcje dla dzieci oraz spływ kajakowy to wszystko dziś w Łowiczu
Następny artykułKoronawirus z Wuhan z rekordowym dobowym przyrostem. WHO przypomina: Pandemia trwa w najlepsze