A A+ A++

SKŁADNIKI:
• 1 szklanka (150 g) mąki
• 0,5 kostki (100 g) masła
• 2 jajka
• 0,5 szklanki (125 ml) mleka
• 0,5 szklanki brązowego cukru
• tabliczka czekolady
• 2 łyżki (20 g) kakao
• 1 łyżeczka proszku do pieczenia
• 100 g czerwonej porzeczki

WYKONANIE:
W rondelku na małym ogniu rozpuścić masło, czekoladę kakao i mleko. Odstawić, by przestygło. Jajka z cukrem utrzeć na puszystą masę. Miksując na wolnych obrotach, do masy z jajek i cukru powoli dolewać masę czekoladowo-kakaową, a następnie partiami dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Ciasto przełożyć do formy (20×30) wyłożonej papierem do pieczenia i równomiernie posypać czerwoną porzeczką obraną z szypułek. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez 35 minut, do momentu „suchego patyczka”.

Oryginalne źródło: ZOBACZ

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułWarzecha odpowiada Lewicy: To tak skrajna demagogia, że dyskusja nie ma sensu
Następny artykułW kosmicznym obiektywie: Odbicie stacji kosmicznej