A A+ A++

Młoda kapusta jest wyjątkowo smacznym warzywem. Dostępna od maja do sierpnia, ma kruche liście i delikatniejszy smak. Zdecydowanie więcej w niej witaminy C niż w dojrzałej białej kapuście.

Młoda kapusta duszona jest łatwa w przygotowaniu i stanowi doskonały dodatek do obiadu, np. młodych ziemniaków i jajka sadzonego.

Składniki:
1 młoda kapusta (ok. 1 kg)
2 średnie cebule
1 pęczek koperku
Sól
Pieprz
Majeranek
Kminek
Papryka
Gałka muszkatołowa

Wykonanie:
Kapustę umyć, usunąć zewnętrzne liście, wykroić głąb. Dość drobno posiekać. Zalać zimną wodą, doprowadzić do wrzenia i gotować ok. 2 minut. Odcedzić. Do innego garnka wlać ok. 5 ml oleju, posiekaną drobną cebulę i przyprawy (po szczypcie). Smażyć ok. 10 minut. Pokroić drobno koperek, wsypać do kapusty, dodać cebulę z przyprawami, wymieszać, dodać maggi i dusić pod przykryciem ok. 15 minut.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułZagrają w słynną grę online. W ten sposób chcą zebrać pieniądze dla szpitala w Lubartowie
Następny artykułDroga wojewódzka po remoncie