A A+ A++

Jest lekki, kremowy, wilgotny i nie za słodki. Wypróbujcie przepis na sernik z kawałkami brzoskwiń.

Wiesz coś więcej na ten temat? Napisz do nas

Składniki na średnią tortownicą:

  • 1 kg twarogu z wiaderka
  • 7 jajek
  • 100 g masła
  • 3/4 szklanki cukru
  • 16 g cukru z wanilią
  • 3 kopiaste łyżki mąki ziemniaczanej
  • puszka brzoskwiń

Wykonanie:
Białka oddzielić i ubić na sztywno. Osobno utrzeć na puszystą masę cukry z masłem i żółtkami. 
Dodać twaróg oraz mąkę ziemniaczaną. Na koniec przy pomocy łyżki wmieszać pianę z białek. 
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać połowę masy serowej. Na niej ułożyć połowę brzoskwiń (odsączonych i pokrojonych w kostkę). Zalać drugą częścią masy serowej i na wierzchu ułożyć pozostałe brzoskwinie.
Piec w 160 stopniach około 1,5 godziny. Na dnie piekarnika ustawić blaszkę z wodą (będzie parować podczas pieczenia, dzięki czemu sernik będzie wilgotny i nie będzie pękał).
Najlepszy po gruntownym wystudzeniu i pobycie w lodówce (najlepiej przez całą noc.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułNauczyciele nie włączali kamerek podczas lekcji, więc uczniowie dopiero teraz ich poznają
Następny artykułCzy Xbox Game Pass to prawdziwy przełom? Oto pięć cech usługi, które wskazują na to, że niekoniecznie