A A+ A++

Stworzenia ceniono ze względu futro, skórę i mięso, ale również mleko, które z czasem stało się bazą pierwszych jogurtów, kefirów czy serów, przez wieki stanowiących ważny element diety znaczącej części ludzkości. Kozie i owcze sery jadano już w czasach starożytnych, choć uchodziły wówczas za produkty luksusowe. Upowszechniły się w średniowieczu, gdy odkryto, że podpuszczka umożliwia ścięcie mleka.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułZakończono remont drogi gminnej w miejscowości Wierzbowo Wieś
Następny artykułFestiwal Piosenki Przedszkolaka