A A+ A++

Dlaczego ten sam kawałek kurczaka czasem jest suchy jak wiór i niemal bez smaku, a innym razem, wilgotny, kruchy i aromatyczny? Co sprawia, że karkówka z grilla rozpływa się w ustach i zachwyca bogactwem smaku? Odpowiedzi na te pytania jest wiele. Ważną rolę ogrywa czas pieczenia, temperatura, jakość mięsa. Kluczowa jest jednak marynata. To od niej w dużej mierze zależy finalny smak i tekstura mięsa. Dlatego przygotowując się do sezonu grillowania, warto zapoznać się z zasadami tworzenia marynat.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułGmina i Miasto Dobczyce zostaje gospodarzem I edycji Ninja Racing!
Następny artykułNarożniki do salonu z funkcją spania – 4 powody, dla których warto go wybrać