A A+ A++



Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie dotyczące zanieczyszczenia pałeczkami Salmonelli partii jaj z chowu klatkowego. Sprawdź, czy nie masz ich w domu!

Producentem jaj jest Spółdzielnia Producentów PolEggs z/s w Krotoszynie.

Bakterie Salmonella wykryto w jajach z chowu klatkowego.

Numer partii: 22.09.2024. 

Termin przydatności do spożycia: 22/09/2024. 

Kod kreskowy: 5 987463 142650.

GIS podkreśla, że nie należy spożywać produktu z partii objętej komunikatem. W przypadku wystąpienia objawów zatrucia pokarmowego, należy skontaktować się z lekarzem.

Pałeczki Salmonelli są najczęstszą przyczyną zakażeń przewodu pokarmowego pochodzenia bakteryjnego.

Zachorowanie najczęściej ma postać nieżytu żołądkowo-jelitowego, który objawia się: biegunką, bólami brzucha i wymiotami.

Do zakażeń dochodzi najczęściej drogą pokarmową, po spożyciu zanieczyszczonej żywności.

Zobacz również:

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułKoncert Pawła Domagały na zdjęciach
Następny artykułObchody 85. rocznicy agresji sowieckiej na Polskę