A A+ A++

SKŁADNIKI:
• 1200 g dyni (zważonej przed obraniem)
• 5 pomidorów
• 1 cebula (nieobrana)
• 4 ząbki czosnku w łupinach
• 500 ml bulionu
• 2 łyżki oliwy
• 60 ml mleka kokosowego
• 1/3 łyżeczki soli
• 1 łyżeczka kurkumy
• 1/2 łyżeczki oregano,
• ½ łyżeczki papryki

WYKONANIE:
Piekarnik nastawić na 180 st C. Dynię pokroić na kawałki, pomidory i cebulę przekroić na pół, cebulę przekroić na pół (zostawić zewnętrzne łuski). Dynię, pomidory, cebulę i czosnek wyłożyć na blachę piekarnika i piec ok. godziny. Z upieczonej dyni usunąć nasiona i skórkę, pokroić na mniejsze kawałki. Pomidory obrać ze skórki, łyżeczką wyjąć i wyrzucić nasiona, cebulę i czosnek obrać z zewnętrznej warstwy. Warzywa wraz z sokiem zmiksować z bulionem, oliwą, mleczkiem kokosowym oraz przyprawami. Zagotować. Zupę podawać posypaną ziołami lub z pestkami dyni albo kukurydzą.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułWszedł do domu przez piwnicę. Ukradł prawie 10 tys. zł.
Następny artykułRuch LGBT ma wreszcie medialną twarz. Błazeńską. Odrażającą.