A A+ A++
Wzrasta produkcja warzyw szklarniowych w Rosji/ fot. shutterstock

Według danych organów zarządzających kompleksami rolno-przemysłowymi na dzień 10 czerwca 2020 r. zebrano 604,6 tys. ton warzyw w szklarniach, czyli o 24% więcej niż w analogicznym okresie 2019 r. (487,5 tys. ton) – podaje serwis Freshplaza.

Ogórki szklarniowe stanowią 406,2 tys. ton (+ 22,5%), a pomidory 188 tys. ton (+ 26,9%).

– Tradycyjnie regiony Lipieck, Moskwa, Wołgograd, Kaługa, Stawropol i Krasnodar są liderami w szklarniowej uprawie warzyw- informuje Freshplaza.com.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
Poprzedni artykułWyniki konkursu czytelniczego “Czytamy bez Mamy”
Następny artykuł“Tonący brzytwy się chwyta”. Bart Staszewski wyjaśnia, dlaczego PiS “straszy” wyborców “ideologią LGBT”