oprac. Karolina Rozmus
9 godzin temu
Ten przepis jest genialny w swej prostocie, zwłaszcza, że można go dowolnie modyfikować, tworząc niezliczone kombinacje smakowe. Przystawkę wykonacie bardzo szybko i z pewnością jeszcze szybciej będzie znikać z talerzy.
Oceń jako pierwszy:
123RF
Składniki
- 200 g szynki (np. tradycyjnej polskiej szynki konserwowej lub włoskiej szynki dojrzewającej)
- 200 g kremowego serka (do szynek dojrzewających najlepiej będzie pasował twarożek kozi)
- 10 korniszonów
- 4 marynowane pieczarki
- 5 marynowanych cebulek
- 1 łyżka kaparów
Przepis
- Ogórki należy pokroić w długie, cienkie paseczki i odłożyć na bok.
- Pieczarki, cebulki i kapary przesiekać bardzo drobno.
- Kremowy serek przełożyć do miski i dodać posiekane pikle. Wymieszać dokładnie.
- Rozłożyć plastry wędliny – każdy smarować cienko serem po czym układać na wędlinie po kilka pasków ogórka, a następnie ściśle zwijać, tworząc roladki.
- Gotowe roladki przełożyć do zamykanego pojemnika i schłodzić w lodówce – co najmniej przez kilka godzin.
- Przed podaniem roladki podzielić na pół.
Można serwować na półmiskach z sałatą lub na małej kromce chleba, spięte wykałaczką. W wersji wegetariańskiej szynkę wystarczy zastąpić serem lub marynowanymi plastrami selera pokrojonymi na mandolinie.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Roladki z szynki i korniszonów. Szybka przystawka na imprezę
Podziel się opinią
Bądź z nami na bieżąco
na Instagramie
👍Lubię to!
na Facebooku
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.
-
Sałatka z wędzoną makrelą i makaronem. Lekka i pyszna
-
Kotlety brokułowe z mozzarellą. Miękkie i soczyste
-
Sałatka warstwowa. Powiew wiosny na talerzu
-
Szybka sałatka imprezowa. Goście poproszą o dokładkę
-
Łazanki z makiem
-
Chłodnik z arbuza i melona. Orzeźwia i gasi pragnienie
-
Polędwica wieprzowa duszona w sosie z kaparów. Podaj z ziemniaczanym puree
-
Bułeczki z cytrynową nutą. Najlepsze na śniadanie
-
Warstwowa sałatka z kaszą kuskus. Prosto i pysznie
-
Imprezowa zapiekanka ziemniaczana z radamerem i karmelizowanym czosnkiem
-
Sałatka warstwowa. Powiew wiosny na talerzu
-
Szybka sałatka imprezowa. Goście poproszą o dokładkę
-
Kapuściane placuszki. Regionalny przysmak
-
Faszerowana dynia. Słodki smak jesieni
-
Serowe founde z boczkiem i warzywami. W sam raz na imprezę
-
Pizza z białym sosem i frankfurterkami. Klasyka w nowym wydaniu
-
Pizza z białym sosem i frankfurterki. Domowe ciasto i pyszne dodatki
-
Krakersy parmezanowe. Pyszna przekąska z trzech składników
Zobacz więcej: Roladki
-
Roladki z pora w sosie pieczarkowym
-
Roladki z indyka z kabanosami. Prosty sposób na pyszny obiad
-
Polędwiczki z kurczaka w cieście francuskim
-
Roladki z kurczaka z szynką i serem
-
Roladki z karkówki. Pyszne mięso na rodzinny obiad
-
Żurawinowy swojski kisiel wigilijny
-
Świąteczna sałatka
-
Sałatka z komosą ryżową i granatem
-
Sałatka pieczarkowo-serowa z kukurydzą i sosem czosnkowym
-
Sałatka rybacka ze śledziem, kukurydzą i groszkiem. Szybko i pysznie
-
Sałatka Cezar. Najsłynniejsza sałatka świata
Zobacz więcej: Cebula
-
Zupa krem cebulowa. Z grzankami smakuje najlepiej
-
Lubelskie cebularze. Regionalny przysmak
-
Krążki cebulowe. Błyskawiczna przekąska na imprezę
-
Francuska zupa cebulowa. Rozgrzewająca i aromatyczna
-
Smak dzieciństwa wraca w nowym wydaniu. Dodaj jeden składnik
-
Syrop z cebuli. Jak zrobić domowe lekarstwo na kaszel?
-
Duszona pieczeń wołowa według przepisu z 1913 r.
-
Pieczarki z kremowym farszem. Przekąska Damiana Kordasa
-
Wytrawne walentynkowe babeczki. Smakują bajecznie
-
Maczanka krakowska. Robiła furorę wieki przed hamburgerami
-
Propozycja na jesień. Serowe grzyby
-
Camembert z nadzieniem z pieczarek i szynki. Pyszna przekąska
Zobacz więcej: Twaróg
-
Placki twarogowe niski indeks glikemiczny
-
Wytrawne syrniki i kwaśna śmietana
-
Biały ser w ostrej posypce. Genialna przekąska
-
Tęczowy sernik bez pieczenia. Rozpływa się w ustach
-
Kruche rogaliki maślane
-
Świąteczny sernik gotowany. Ciasto, które rozpływa się w ustach
Zobacz więcej: Szynka
-
Pieczeń cielęca. Smakuje na ciepło i na zimno
-
Pieczona szynka z majerankiem
-
Pieczeń wieprzowa według Ewy Wachowicz. Idealna na Wielkanoc
-
Szynka pieczona z czosnkiem
-
Pieczona szynka z ziołową nutą. Idealna na kanapki
-
Gulasz w sosie śmietanowo-pomidorowym
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS