oprac. Katarzyna Gileta
19-11-2020 (11:36)
Roladki z ciasta francuskiego sprawdzą się jako smaczna i szybka przekąska. Doskonale smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno. Do farszu możesz użyć swoich ulubionych składników. Roladki warto podać z dipem czosnkowym.
5.0
(1 głos)
123RF
Składniki
- 2 rolki ciasta francuskiego
- 200 g szynki konserwowej
- 200 g pieczarek
- 2 łyżki oleju
- 200 g żółtego sera
- papryka czerwona
- cebula
- sól, pieprz do smaku
- zioła prowansalskie
- 2 łyżki przecieru pomidorowego
- 1 jajko
Przepis
- Szynkę cebulę i paprykę pokroić w drobną kostkę, a pieczarki w plasterki.
- Na patelni rozgrzać olej, dodać cebulę i zeszklić. Dodać pieczarki i paprykę. Podsmażyć, a potem wystudzić, dodać starty ser i przecier pomidorowy. Doprawić do smaku pieprzem, ziołami i solą oraz dokładnie wymieszać.
- Na płaty ciasta francuskiego równomiernie rozłożyć farsz, zwinąć i pociąć na 2-3 cm krążki.
- Każdy posmarować roztrzepanym jajkiem i upiec w rozgrzanym piekarniku (ok. 180 stopni C) na złoty kolor.
- Są pyszne na gorąco i na zimno.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Roladki z ciasta francuskiego. Błyskawiczna przekąska z piekarnika
Podziel się opinią
Bądź z nami na bieżąco
na Instagramie
👍Lubię to!
na Facebooku
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.
-
Sałatka z wędzoną makrelą i makaronem. Lekka i pyszna
-
Kotlety brokułowe z mozzarellą. Miękkie i soczyste
-
Sałatka warstwowa. Powiew wiosny na talerzu
-
Szybka sałatka imprezowa. Goście poproszą o dokładkę
-
Łazanki z makiem
-
Chłodnik z arbuza i melona. Orzeźwia i gasi pragnienie
-
Sałatka z wędzoną makrelą i makaronem. Lekka i pyszna
-
Kotlety pożarskie. Klasyka na obiad
-
Aromatyczna i sycąca. Przepis na zupę dyniową
-
Bułeczki z cytrynową nutą. Najlepsze na śniadanie
-
Warstwowa sałatka z kaszą kuskus. Prosto i pysznie
-
Placek jabłkowy z patelni. Słodkie śniadanie lub deser
-
Kruche ciasteczka z masą krówkową. Trudno się im oprzeć
-
Domowe lody z brzoskwiniami. Wystarczą cztery składniki
-
Szyszki z ryżu preparowanego. Kultowy deser z minionej epoki
-
Pieczone frytki z marchewki. Jeszcze lepsze niż ziemniaczane
-
Babeczki z budyniem. Słodka przekąska, którą przygotujesz w pół godziny
-
Zupa krem z brokułów. Jak zrobić?
-
Polędwica wieprzowa duszona w sosie z kaparów. Podaj z ziemniaczanym puree
-
Bułeczki z cytrynową nutą. Najlepsze na śniadanie
-
Warstwowa sałatka z kaszą kuskus. Prosto i pysznie
-
Imprezowa zapiekanka ziemniaczana z radamerem i karmelizowanym czosnkiem
-
Sałatka warstwowa. Powiew wiosny na talerzu
-
Szybka sałatka imprezowa. Goście poproszą o dokładkę
-
Kapuściane placuszki. Regionalny przysmak
-
Faszerowana dynia. Słodki smak jesieni
-
Serowe founde z boczkiem i warzywami. W sam raz na imprezę
-
Pizza z białym sosem i frankfurterkami. Klasyka w nowym wydaniu
-
Pizza z białym sosem i frankfurterki. Domowe ciasto i pyszne dodatki
-
Krakersy parmezanowe. Pyszna przekąska z trzech składników
Zobacz więcej: Roladki
-
Roladki z pora w sosie pieczarkowym
-
Roladki z indyka z kabanosami. Prosty sposób na pyszny obiad
-
Polędwiczki z kurczaka w cieście francuskim
-
Roladki z kurczaka z szynką i serem
-
Roladki z karkówki. Pyszne mięso na rodzinny obiad
-
Bułeczki z cytrynową nutą. Najlepsze na śniadanie
-
Placek jabłkowy z patelni. Słodkie śniadanie lub deser
-
Faszerowany karp Ewy Wachowicz. Król świątecznego stołu
-
Domowa pieczona kiełbasa. Lepsza od sklepowych wyrobów
-
Imprezowa zapiekanka ziemniaczana z radamerem i karmelizowanym czosnkiem
-
Wytrawne walentynkowe babeczki. Smakują bajecznie
Zobacz więcej: Cebula
-
Zupa krem cebulowa. Z grzankami smakuje najlepiej
-
Lubelskie cebularze. Regionalny przysmak
-
Krążki cebulowe. Błyskawiczna przekąska na imprezę
-
Francuska zupa cebulowa. Rozgrzewająca i aromatyczna
-
Smak dzieciństwa wraca w nowym wydaniu. Dodaj jeden składnik
-
Syrop z cebuli. Jak zrobić domowe lekarstwo na kaszel?
Zobacz więcej: Papryka
-
Papryki faszerowane mięsem drobiowym, fasolą i kukurydzą
-
Masło czosnkowe – masło z grillowanym czosnkiem i papryką
-
Wigilijna papryka faszerowana
-
Papryka pieczona faszerowana cielęciną, kuskusem i ziołami
-
Ryż z mięsem mielonym i warzywami
-
Pieczone żeberka według Ewy Wachowicz. Palce lizać
-
Duszona pieczeń wołowa według przepisu z 1913 r.
-
Pieczarki z kremowym farszem. Przekąska Damiana Kordasa
-
Wytrawne walentynkowe babeczki. Smakują bajecznie
-
Maczanka krakowska. Robiła furorę wieki przed hamburgerami
-
Propozycja na jesień. Serowe grzyby
-
Camembert z nadzieniem z pieczarek i szynki. Pyszna przekąska
Zobacz więcej: Szynka
-
Pieczeń cielęca. Smakuje na ciepło i na zimno
-
Pieczeń wieprzowa według Ewy Wachowicz. Idealna na Wielkanoc
-
Pieczona szynka z majerankiem
-
Szynka pieczona z czosnkiem
-
Pieczona szynka z ziołową nutą. Idealna na kanapki
-
Gulasz w sosie śmietanowo-pomidorowym
Oryginalne źródło: ZOBACZ
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS