A A+ A++

oprac. Katarzyna Gileta

19-11-2020 (11:36)

Roladki z ciasta francuskiego sprawdzą się jako smaczna i szybka przekąska. Doskonale smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno. Do farszu możesz użyć swoich ulubionych składników. Roladki warto podać z dipem czosnkowym.

5.0

(1 głos)

Roladki z ciasta francuskiego. Błyskawiczna przekąska z piekarnika

123RF

Składniki

  • 2 rolki ciasta francuskiego
  • 200 g szynki konserwowej
  • 200 g pieczarek
  • 2 łyżki oleju
  • 200 g żółtego sera
  • papryka czerwona
  • cebula
  • sól, pieprz do smaku
  • zioła prowansalskie
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego
  • 1 jajko

Przepis

  • Szynkę cebulę i paprykę pokroić w drobną kostkę, a pieczarki w plasterki.
  • Na patelni rozgrzać olej, dodać cebulę i zeszklić. Dodać pieczarki i paprykę. Podsmażyć, a potem wystudzić, dodać starty ser i przecier pomidorowy. Doprawić do smaku pieprzem, ziołami i solą oraz dokładnie wymieszać.
  • Na płaty ciasta francuskiego równomiernie rozłożyć farsz, zwinąć i pociąć na 2-3 cm krążki.
  • Każdy posmarować roztrzepanym jajkiem i upiec w rozgrzanym piekarniku (ok. 180 stopni C) na złoty kolor.
  • Są pyszne na gorąco i na zimno.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Roladki z ciasta francuskiego. Błyskawiczna przekąska z piekarnika

Podziel się opinią

Bądź z nami na bieżąco

na Instagramie

👍Lubię to!

na Facebooku

Komentarze

Trwa ładowanie

.

.

.

  • Sałatka z wędzoną makrelą i makaronem. Lekka i pyszna

    Sałatka z wędzoną makrelą i makaronem. Lekka i pyszna

  • Kotlety brokułowe z mozzarellą. Miękkie i soczyste

    Kotlety brokułowe z mozzarellą. Miękkie i soczyste

  • Sałatka warstwowa. Powiew wiosny na talerzu

    Sałatka warstwowa. Powiew wiosny na talerzu

  •  Szybka sałatka imprezowa. Goście poproszą o dokładkę

    Szybka sałatka imprezowa. Goście poproszą o dokładkę

  • Łazanki z makiem

    Łazanki z makiem

  • Chłodnik z arbuza i melona. Orzeźwia i gasi pragnienie

    Chłodnik z arbuza i melona. Orzeźwia i gasi pragnienie

holderName

  • Sałatka z wędzoną makrelą i makaronem. Lekka i pyszna

    Sałatka z wędzoną makrelą i makaronem. Lekka i pyszna

  • Kotlety pożarskie. Klasyka na obiad

    Kotlety pożarskie. Klasyka na obiad

  • Aromatyczna i sycąca. Przepis na zupę dyniową

    Aromatyczna i sycąca. Przepis na zupę dyniową

  • Bułeczki z cytrynową nutą. Najlepsze na śniadanie

    Bułeczki z cytrynową nutą. Najlepsze na śniadanie

  • Warstwowa sałatka z kaszą kuskus. Prosto i pysznie

    Warstwowa sałatka z kaszą kuskus. Prosto i pysznie

  • Placek jabłkowy z patelni. Słodkie śniadanie lub deser

    Placek jabłkowy z patelni. Słodkie śniadanie lub deser

  • Kruche ciasteczka z masą krówkową. Trudno się im oprzeć

    Kruche ciasteczka z masą krówkową. Trudno się im oprzeć

  • Domowe lody z brzoskwiniami. Wystarczą cztery składniki

    Domowe lody z brzoskwiniami. Wystarczą cztery składniki

  • Szyszki z ryżu preparowanego. Kultowy deser z minionej epoki

    Szyszki z ryżu preparowanego. Kultowy deser z minionej epoki

  • Pieczone frytki z marchewki. Jeszcze lepsze niż ziemniaczane

    Pieczone frytki z marchewki. Jeszcze lepsze niż ziemniaczane

  • Babeczki z budyniem. Słodka przekąska, którą przygotujesz w pół godziny

    Babeczki z budyniem. Słodka przekąska, którą przygotujesz w pół godziny

  • Zupa krem z brokułów. Jak zrobić?

    Zupa krem z brokułów. Jak zrobić?

  • Polędwica wieprzowa duszona w sosie z kaparów. Podaj z ziemniaczanym puree

    Polędwica wieprzowa duszona w sosie z kaparów. Podaj z ziemniaczanym puree

  • Bułeczki z cytrynową nutą. Najlepsze na śniadanie

    Bułeczki z cytrynową nutą. Najlepsze na śniadanie

  • Warstwowa sałatka z kaszą kuskus. Prosto i pysznie

    Warstwowa sałatka z kaszą kuskus. Prosto i pysznie

  • Imprezowa zapiekanka ziemniaczana z radamerem i karmelizowanym czosnkiem

    Imprezowa zapiekanka ziemniaczana z radamerem i karmelizowanym czosnkiem

  • Sałatka warstwowa. Powiew wiosny na talerzu

    Sałatka warstwowa. Powiew wiosny na talerzu

  •  Szybka sałatka imprezowa. Goście poproszą o dokładkę

    Szybka sałatka imprezowa. Goście poproszą o dokładkę

  • Kapuściane placuszki. Regionalny przysmak

    Kapuściane placuszki. Regionalny przysmak

  • Faszerowana dynia. Słodki smak jesieni

    Faszerowana dynia. Słodki smak jesieni

  • Serowe founde z boczkiem i warzywami. W sam raz na imprezę

    Serowe founde z boczkiem i warzywami. W sam raz na imprezę

  • Pizza z białym sosem i frankfurterkami. Klasyka w nowym wydaniu

    Pizza z białym sosem i frankfurterkami. Klasyka w nowym wydaniu

  • Pizza z białym sosem i frankfurterki. Domowe ciasto i pyszne dodatki

    Pizza z białym sosem i frankfurterki. Domowe ciasto i pyszne dodatki

  • Krakersy parmezanowe. Pyszna przekąska z trzech składników

    Krakersy parmezanowe. Pyszna przekąska z trzech składników

Zobacz więcej: Roladki

  • Roladki z pora w sosie pieczarkowym

    Roladki z pora w sosie pieczarkowym

  • Roladki z indyka z kabanosami. Prosty sposób na pyszny obiad

    Roladki z indyka z kabanosami. Prosty sposób na pyszny obiad

  • Polędwiczki z kurczaka w cieście francuskim

    Polędwiczki z kurczaka w cieście francuskim

  • Roladki z kurczaka z szynką i serem

    Roladki z kurczaka z szynką i serem

  • Roladki z karkówki. Pyszne mięso na rodzinny obiad

    Roladki z karkówki. Pyszne mięso na rodzinny obiad

  • Bułeczki z cytrynową nutą. Najlepsze na śniadanie

    Bułeczki z cytrynową nutą. Najlepsze na śniadanie

  • Placek jabłkowy z patelni. Słodkie śniadanie lub deser

    Placek jabłkowy z patelni. Słodkie śniadanie lub deser

  • Faszerowany karp Ewy Wachowicz. Król świątecznego stołu

    Faszerowany karp Ewy Wachowicz. Król świątecznego stołu

  • Domowa pieczona kiełbasa. Lepsza od sklepowych wyrobów

    Domowa pieczona kiełbasa. Lepsza od sklepowych wyrobów

  • Imprezowa zapiekanka ziemniaczana z radamerem i karmelizowanym czosnkiem

    Imprezowa zapiekanka ziemniaczana z radamerem i karmelizowanym czosnkiem

  • Wytrawne walentynkowe babeczki. Smakują bajecznie

    Wytrawne walentynkowe babeczki. Smakują bajecznie

Zobacz więcej: Cebula

  • Zupa krem cebulowa. Z grzankami smakuje najlepiej

    Zupa krem cebulowa. Z grzankami smakuje najlepiej

  • Lubelskie cebularze. Regionalny przysmak

    Lubelskie cebularze. Regionalny przysmak

  • Krążki cebulowe. Błyskawiczna przekąska na imprezę

    Krążki cebulowe. Błyskawiczna przekąska na imprezę

  • Francuska zupa cebulowa. Rozgrzewająca i aromatyczna

    Francuska zupa cebulowa. Rozgrzewająca i aromatyczna

  • Smak dzieciństwa wraca w nowym wydaniu. Dodaj jeden składnik

    Smak dzieciństwa wraca w nowym wydaniu. Dodaj jeden składnik

  • Syrop z cebuli. Jak zrobić domowe lekarstwo na kaszel?

    Syrop z cebuli. Jak zrobić domowe lekarstwo na kaszel?

Zobacz więcej: Papryka

  • Papryki faszerowane mięsem drobiowym, fasolą i kukurydzą

    Papryki faszerowane mięsem drobiowym, fasolą i kukurydzą

  • Masło czosnkowe - masło z grillowanym czosnkiem i papryką

    Masło czosnkowe – masło z grillowanym czosnkiem i papryką

  • Wigilijna papryka faszerowana

    Wigilijna papryka faszerowana

  • OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    Papryka pieczona faszerowana cielęciną, kuskusem i ziołami

  • Ryż z mięsem mielonym i warzywami

    Ryż z mięsem mielonym i warzywami

  • Pieczone żeberka według Ewy Wachowicz. Palce lizać

    Pieczone żeberka według Ewy Wachowicz. Palce lizać

  • Duszona pieczeń wołowa według przepisu z 1913 r.

    Duszona pieczeń wołowa według przepisu z 1913 r.

  • Pieczarki z kremowym farszem. Przekąska Damiana Kordasa

    Pieczarki z kremowym farszem. Przekąska Damiana Kordasa

  • Wytrawne walentynkowe babeczki. Smakują bajecznie

    Wytrawne walentynkowe babeczki. Smakują bajecznie

  • Maczanka krakowska. Robiła furorę wieki przed hamburgerami

    Maczanka krakowska. Robiła furorę wieki przed hamburgerami

  • Propozycja na jesień. Serowe grzyby

    Propozycja na jesień. Serowe grzyby

  • Camembert z nadzieniem z pieczarek i szynki. Pyszna przekąska

    Camembert z nadzieniem z pieczarek i szynki. Pyszna przekąska

Zobacz więcej: Szynka

  • fot. Grzegorz Kozakiewicz

    Pieczeń cielęca. Smakuje na ciepło i na zimno

  • Pieczeń wieprzowa według Ewy Wachowicz

    Pieczeń wieprzowa według Ewy Wachowicz. Idealna na Wielkanoc

  • Pieczona szynka z majerankiem

    Pieczona szynka z majerankiem

  • Szynka pieczona z czosnkiem

    Szynka pieczona z czosnkiem

  • Pieczona szynka z ziołową nutą

    Pieczona szynka z ziołową nutą. Idealna na kanapki

  • Gulasz w sosie śmietanowo-pomidorowym

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułChiny ratują rynek ropy od strony popytowej
Następny artykułMarvel's Spider-Man – sprzedaż przekroczyła 20 mln egzemplarzy