A A+ A++

Ekspresowa w wykonaniu i pyszna w smaku – taka jest rolada ekspresowa, którą można zrobić nawet kilkanaście minut. Nadaje się zarówno do niedzielnej kawy, jak i na imprezę.


Rolada jabłkowa:

Składniki:

– 5 dużych jabłek,
– 4 jajka,
– 3/4 szklanki mąki,
– łyżeczka proszku do pieczenia,
– pół szklanki cukru,
– cynamon

Wykonanie:

Jabłka obieramy ze skórki, trzemy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy dwie łyżki cukru i cynamon. Mieszamy, odstawiamy. Do miski wbijamy jajka i cukier. Miksujemy na wysokich obrotach przez kilka minut, aż masa będzie gęta i jasna. Na koniec dodać mąkę i proszek do pieczenia. Zmiksować do połączenia się składników.

Przygotować dużą blachę do pieczenia i wyłożyć ją papierem do pieczenia. Na spód należy wyłożyć jabłka, a na górę wylać biszkopt.

Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez pół godziny.

Smacznego!

(orj)

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułNowa przystań kajakowa
Następny artykułByły członek RPP bije w rząd i Glapińskiego: Takie stopy procentowe będziemy mieli przez lata