A A+ A++

Radio Jura w kuchni: Truskawki w sałatce

Potrzebujemy około 300 g truskawek, umytych, bez szypułek. Układamy je na liściach rukoli, posypujemy kawałkami sera typu feta (około 100 g) oraz kawałkami orzechów włoskich, który podprażamy na suchej patelni.

Radio Jura w kuchni: Robimy sos

Robimy miodowy vinegrette, potrzebujemy 4 łyżki oliwy, 2 łyżki miodu, 2 łyżki soku z cytryny, dodajemy sól i pieprz. Składniki można wymieszać lub połączyć w słoiczku, energicznie potrząsając.

Sosem polewamy sałatkę.

Radio Jura w kuchni: Truskawki w sałatce

Smacznego!

Czytaj także:

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułNiedźwiedź na ulicach Jordanowa. Władze apelują o ostrożność
Następny artykułNBA: Edwards się tłumaczy. Nikt w Minnesocie nie panikuje