A A+ A++

Wypróbujcie przepis na doskonały deser o konsystencji musu z dodatkiem malin. Najlepiej smakuje po schłodzeniu w lodówce.

Przygotowanie tego deseru zajmuje około 30 minut.

Składniki na 4-5 porcji:
1 puszka mleczka kokosowego dobrze schłodzonego
1 łyżka cukru pudru
100 g chałwy
500 g malin
syrop z agawy lub inny ulubiony

Wykonanie:
Schłodzone mleczko otworzyć i wyjąć łyżką stałą część, pozostawiając wodę w puszce (woda nie będzie potrzebna w tym przepisie. Do kokosowego kremu dodać cukier puder i ubić mikserem. Następnie pokruszyć chałwę i ponownie ubijać, aż do połączenia składników. Na dnie naczynia wyłożyć łyżkę musu, posypać malinami, potem wyłożyć kolejną warstwę musu i znów posypać malinami. Na wierzch można też dodać pokruszoną chałwę i skropić syropem z agawy.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułProf. Kik: Terlecki ma rację ws. koalicjantów PiS
Następny artykułMsza Święta – 9:30 Niedziela 28 lutego 2021 – transmisja