Wypróbujcie przepis na doskonały deser o konsystencji musu z dodatkiem malin. Najlepiej smakuje po schłodzeniu w lodówce.
Przygotowanie tego deseru zajmuje około 30 minut.
Składniki na 4-5 porcji:
1 puszka mleczka kokosowego dobrze schłodzonego
1 łyżka cukru pudru
100 g chałwy
500 g malin
syrop z agawy lub inny ulubiony
Wykonanie:
Schłodzone mleczko otworzyć i wyjąć łyżką stałą część, pozostawiając wodę w puszce (woda nie będzie potrzebna w tym przepisie. Do kokosowego kremu dodać cukier puder i ubić mikserem. Następnie pokruszyć chałwę i ponownie ubijać, aż do połączenia składników. Na dnie naczynia wyłożyć łyżkę musu, posypać malinami, potem wyłożyć kolejną warstwę musu i znów posypać malinami. Na wierzch można też dodać pokruszoną chałwę i skropić syropem z agawy.
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS