A A+ A++

Składniki:

1 kg mąki tortowej (na przykład Basia)
8 dag drożdży
1 l ciepłej wody
1 szklanka otrębów
4 łyżki siemienia lnianego
4 łyżki słonecznika
2 łyżki cukru
2 łyżki octu
1 łyżka soli

Drożdże rozpuścić w małej ilości ciepłej (nie gorącej) wody. Resztę wody i pozostałe składniki wymieszać. Dwie keksówki delikatnie wysmarować olejem, włożyć do nich ciasto i odczekać około 10 minut. Po tym czasie włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 st. C. Piec około 55-60 minut. Po upieczeniu chleby wyjąć z keksówek i przełożyć na kratkę do wystudzenia. Smacznego!

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułRafał Szymura nowym zawodnikiem Jastrzębskiego Węgla
Następny artykułGlobalna wysyłka smartfonów ma zaliczyć spadek w 2020 roku