A A+ A++

Dobry pomysł na smaczny i aromatyczny deser. Muffiny piernikowe. Najlepiej smakują z dodatkiem powideł lub marmolady.

Składniki:

Suche
• 250 g mąki pszennej
• 30 g kakao
• 100 g cukru
• 2 łyżki przyprawy do piernika
• 1 łyżeczka proszku do pieczenia
• ½ łyżeczki sody oczyszczonej
Mokre
• 150 ml mleka
• 1 jajko
• 6 łyżek oleju
• 4 łyżki miodu płynnego prawdziwego

Dodatkowo
• 5 łyżek powideł śliwkowych lub marmolady

WYKONANIE:
Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy pozostałe suche składniki i mieszamy. W drugiej misce mieszamy ze sobą wszystkie mokre składniki. Łączymy ze sobą suche i mokre składniki, mieszając do połączenia się składników. Papilotki układamy w formie do muffinek i napełniamy ciastem. Na dno papilotek wykładamy trochę ciasta, na środek kładziemy łyżeczkę powideł śliwkowych alo marmolady i przykrywamy pozostałym ciastem do 3/4 wysokości papilotek. Muffiny wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C i pieczemy przez 20 minut. Studzimy. Gotowe muffiny można udekorować polewą czekoladową.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułOla Żebrowska przerobiła filmik “z gwizdkiem”. Anna Lewandowska odpowiedziała
Następny artykułKto będzie wspierał “Lewego”?